Филип Попов: Промените в Устава на БСП целят да подобрят организационното състояние на партията

Фев 13, 2023 Новини БСП 0 398

Само диалогът с хората би довел до резултат, подчерта Веска Ненчева

„Kонцепцията за промяна на Устава на БСП има една цел – по-добро организационно състояние на партията, за да може да се изправим пред новите предизвикателства в тази много динамична политическа среда, в която се намираме“. Това заяви делегатът на 50-ия Конгрес на БСП Филип Попов пред партийния форум. 

Той посочи, че концепцията цели да засили координиращата функция на областните съвети, така че те да бъдат определящ фактор по отношение на регионалните политики.

„Тази функция трябва да се засили както по хоризонтала, така и по вертикала – тоест кореспонденцията ѝ с Националния съвет  за провеждане и на национални политики на регионално ниво“, обясни Попов.

„Всеки един регион има своите специфики, но следва, при провеждането на тези политики, да държим сметки и за националните приоритети и политики на партията”, каза още социалистът.

 „Много от нещата, които са в концепцията на Устава на БСП, са предложения, които съм чула в разговорите с партийните членове”, заяви пред Конгреса на БСП Веска Ненчева

Тя посочи, че политиките, които БСП се опитва да представи и които защитават социалния характер в българското общество, не винаги успяват да достигнат до хората, тъй като някъде се губи комуникацията с хората.

Трябва да питаме хората, за да сме в крак. Има много теми, върху които е важно да работим, върху които можем да сме си взаимно полезни като редови партийни членове. Само диалогът, било  то за местни или национални теми, би дал резултат и би помогнал. Приветствам промяна в устава в тази посока“, посочи Ненчева.