Иван Иванов: БСП ще организира референдум дали джендър идеологията да влезе в учебните програми

Фев 11, 2023 Новини БСП в медиите 0 456

Болшинството от делегатите на Конгреса не пожелаха да разглеждат оставката на Нинова

„Болшинството делегати на Конгреса, които представляват партийните организации на БСП в страната, си казаха категоричното виждане въпросът с оставката на Корнелия Нинова да бъде разглеждан.” Това заяви членът на Националния съвет на БСП Иван Иванов в предаването „ОФанзива” по Nova News.

По неговите думи се е създало излишно напрежение на заседанието на Конгреса, което е имало за цел да уязви БСП на предстоящите избори.

Иванов сподели, че Конгресът на БСП е приел решения за концепция за нова програма на партията и за изменения в устава.

„Днес се взеха няколко важни решения. Едното е да се организира референдум, за да се произнесат българските граждани дали джендър идеологията да влезе в учебните програми или не. Другото е, преди съставянето на управленски коалиция, да  се извърши вътрешнопартийно допитване до членовете на парията”, посочи социалистът.

По думите на Иванов има разминаване в политиките, които се водят в момента от президента Радев и неговите служебни правителство и тези, които БСП защитава.

„Глобални конфликти, които тресат целия свят, се отразяват много негативно в България и е крайно време да се вземат мерки по отношение на нашите национални приоритети. Именно в тази посока трябва да се работи. В разработената концепция за програма изключително много залагаме на социалната политика и тя е съобразена с новите предизвикателства”, каза още за изводите от Конгреса Иван Иванов и допълни: ”Ние сме единствената партия в България, която защитава интересите на трудещите се и на тези уязвими хора, които са най-засегнати от кризата.”

Социалистът очаква консолидация в БСП след Конгреса и в дните преди изборите.