Христо Проданов, БСП: Доказахме, че изпълняваме нашите социални приоритети

Фев 05, 2023 Новини БСП в медиите 0 352

България има нужда от редовно правителство, защото служебното не се справя

"В това Народно събрание успяхме да постигнем увеличението на минималната работна заплата. Успяхме да приемем еднократната помощ от 300 лв. за всяко дете от първи до четвърти клас, безплатните учебници за всички ученици. Това са неща, които дават отражение на живота на всяко едно българско семейство." Това заяви секретарят на Изпълнителното бюро на БСП и доскорошен заместник-председател на парламентарната група Христо Проданов в предаването "Тази неделя" на bTV.

"Доказахме, че когато сме в управление или когато имаме възможност, изпълняваме социалните политики, които са наш приоритет", изтъкна Проданов. 

Той посочи, че държавата има нужда от редовно правителство, което да изведе България от кризите, защото "очевидно служебното правителство не се справя". Проданов припомни, че служебният кабинет не внесе бюджет и това е дало отражение на на живота на всички български граждани и на бизнеса.

"Важно е да приемем законите по Плана за възстановяване и устойчивост, защото, ако се продължава така, се опасявам, че едно евро няма да влезе в България до края на годината", каза още социалистът.

По неговите думи на лидерската среща, организирана от БСП като мандатоносител, са били поканени всички лидери на парламентарно представени партии и не е основание за някакво вещаене за бъдещи коалиция. "Всеки път преди избори анализатори и журналисти предричат коалиция на БСП с ГЕРБ и ДПС, досега не са познали", отбеляза Христо Проданов.

"На предстоящия Конгрес на БСП предстои да се подготвим за предстоящите парламентарни и местни избори, да си поговорим за структурата, за устава, за политическата програма. Това са темите, които ще обсъдим. Решението за лидер на БСП се взема от всички български социалисти, не от Конгреса", подчерта Проданов.