Иван Иванов, БСП: До последно ще оползотворим всички възможности за съставяне на правителство с третия мандат

Янр 16, 2023 Новини БСП в медиите 0 432

16.01.2023 г.

„Разумен срок, в който ще задържим третия мандат, означава докато намерим съгласие между политическите сили за съставяне на кабинет. Това е последната възможност в рамките на този парламент и ние смятаме до последно да оползотворим всички възможности. Предстоят разговори с политическите сили, очакваме мандат от Националния съвет за това.“ Това заяви народният представител от “БСП за България“ Иван Иванов в ефира на NovaNews.

По думите му левицата ще подходи изключително отговорно. „Ще поканим партиите на разговори и това ще отнеме всичкото време, което е необходимо да се проведат тези срещи. Някакво експедитивно бързане в тази ситуация не би било полезно. Трябва да се обсъдят всички възможни политики, които биха могли да се реализират в рамките на 48-ия парламент. Ще бъдем изключително диалогични, ще се търсят всички възможни допирни точки за мнозинство. В противен случай отиваме на избори, което няма да донесе нищо добро на България“, категоричен е той.

Според Иван Иванов от решението на Националния съвет ще стане ясно с кои партии левицата ще води преговори, но очакването е това да са всички парламентарно представени сили. „Ще търсим допирните точки, които да доведат до положителен резултат, какъвто беше прогнозиран днес при връчването на мандата“, посочи той.

„Трябва да бъдем по-диалогични и БСП има опит в тази посока“, заяви Иванов и продължи: „В подобна ситуация трябва да бъдат поставяне по-малко червени линии. В крайна сметка решението дали ще има правителство, или ще отидем на избори, е в ръцете на всички партии“, обясни социалистът.