Младежи и жени в челото на листата на БСП в София

Юни 25, 2011 Новини БСП 0 1343

Кандидатът за кмет на София Георги Кадиев вече е и водач на листата за общински съветници на БСП в столицата   Предимно младежи и жени попаднаха в челото на листата с кандидати за общински съветници на БСП - София

Кандидатът за кмет на София Георги Кадиев вече е и водач на листата за общински съветници на БСП в столицата

 

Предимно младежи и жени попаднаха в челото на листата с кандидати за общински съветници на БСП - София. Това решиха делегатите на 11-тата Градска конференция на софийската организация на БСП. Списъкът с 67 имена бе прочетен от депутата от ПГКБ и председател на комисията по избора към конференцията - Анна Янева.

Освен кандидат на БСП за кмет на София, Георги Кадиев вече е и водач на листата за общински съветници на БСП в столицата. Това стана след явно гласуване на делегатите на конференцията. Той бе избран със 128 гласа „за", 3 „против" и 4-ма „въздържали се". В първите осемнадесет позиции, освен Георги Кадиев, попадат: Жельо Бойчев, Георги Свиленски, Альоша Даков, Борислав Борисов, Калоян Паргов, Анна Байчева, Милка Христова, Владимир Данев, Росен Малинов, Орлин Ваташки, Борис Цветков, Румен Георгиев, Панайот Бончев, Гергана Алексова, Теодора Делисивкова, Иван Таков и Николай Белалов.

Георги Кадиев отбеляза, че БСП никога не е печелила изборите в града. „Очевидно не е достатъчно само да сменяме лицата, трябва да сменяме и подхода. Това, което аз ви предлагам е екипен подход - кандидатът за кмет и водач на листата казва ясно, публично и отчетливо имената на хората, които ще бъдат част от неговият екип - не с листчета, не със SMS-и и не тайно и по ъглите", заяви в своето изказване Кадиев.

В рамките на дискусията той представи и кандидатите за общински съветници, които желае да попаднат в управленския му екип. Пред погледите на делегатите Кадиев  назова техните имена: Гергана Алексова, Георги Свиленски, Калоян Паргов, Жельо Бойчев; Ани Байчева, Альоша Даков, Владимир Данев, Орлин Ваташки, Румен Георгиев, Симеон Славчев, Теодора Делисивкова и Ана Ананиева. Георги Кадиев изтъкна, че средната възраст на кандидатите е 35 години.

В коментар за кандидата за президент на БСП, Георги Кадиев изтъкна, че това трябва да е силна фигура, кръвно свързана с партията. Според Кадиев задачата на БСП за тези президентски избори е не загуба на ГЕРБ, а победа на БСП.

По предложение на Румен Овчаров Градската конференция на БСП, а не Градският съвет на партията, подреди и утвърди листата с кандидатите за общински съветници на БСП в столицата. Овчаров защити предложението си с думите: „Редица спекулации вече са факт и в публичното пространство, и в медиите, и в интернет пространството. Вървят твърдения, че отново се манипулира подреждането!"

По повод предстоящите президентски избори Румен Овчаров смята, че   най-подходящ за президентската роля е Стефан Данаилов. Той изтъкна, че националното ръководство на партията поема отговорността за това, каква фигура е необходима за кандидат за президент.

Според Румен Овчаров курсът на управление на ГЕРБ крие опасност и руши образа на страната в Европа и света. Предстоящите избори трябва да потвърдят претенциите на БСП за единствената реална алтернатива на ГЕРБ на национално и за местно равнище, посочи Овчаров. За него оценката за двегодишното управление на ГЕРБ не може да бъде друга, освен провал на икономическата и финансова политика, видим не само от „имагинерните икономически растежи на българската икономика, изхарчения фискален резерв, увеличения външен дълг, но и бягащите чуждестранни инвеститори, неусвоените еврофондове, разрастващата се сива икономика и държавно стимулирана контрабанда". Румен Овчаров изтъкна, че ГЕРБ се е провалил и в социалната политика със замразени три месеца пенсии и заплати, галопираща инфлация, растяща безработица и намалените работни места.