Над 30 са номинираните кандидати за президент от общинските партийни конференции на БСП

Юни 24, 2011 Новини БСП 0 1221

Над 30 са номинираните кандидати за президент от общинските партийни конференции на БСП, съобщи секретарят на НС на БСП Евгений Узунов

Над 30 са номинираните кандидати за президент от общинските партийни конференции на БСП, съобщи секретарят на НС на БСП Евгений Узунов. Той уточни, че са проведени близо една четвърт от общинските партийни конференции. Сред номинациите са имената на Сергей Станишев, Ангел Найденов, Антон Кутев, Андрей Пантев, Валери Жаблянов, Георги Близнашки, Георги Кадиев, Георги Пирински, Димитър Иванов, Дора Янкова, Евгений Желев, Евгения Живкова, Емилия Масларова, Зорка Първанова, Ивайло Калфин, Петър Курумбашев, Пламен Орешарски, Румен Овчаров, Стефан Данаилов, Стефан Василев, Явор Куюмджиев, Янаки Стоилов, Георги Гергов, Иво Атанасов, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Мая Манолова, Меглена Кунева и Меглена Плугчиева.

Номинирани за вицепрезидент досега са едва петима - Корнелия Нинова, Меглена Плугчиева, Янаки Стоилов и генералите Михаил Михов и Никола Колев. След като чу имената на претендентите Стефан Данаилов предложи да се свие кръгът на кандидатите, а не да се разширява безкрайно. Той потвърди пред делегатите на НС на БСП, че няма да приеме да е кандидат за президент, но благодари на всички за многобройните номинации. Евгений Узунов предложи да не се ограничават общинските конференции да издигат кандидати, за да не им бъде отнето полагащо им се право. Решението за кандидата на БСП за президентската надпревара ще бъде взето в средата юли.