Атанас Зафиров получи високо признание за българския ръгби спорт

Дек 30, 2022 Новини БСП 0 434

Президентът на БФР Атанас Зафиров е отличен със сребърен медал за заслуги в развитието на спорта в Европа

Председателят на родната федерация по ръгби Атанас Зафиров, който е и зам.-председател на БСП, бе отличен със сребърния медал за заслуги на Rugby Europe за дейността и работата му по развитието и утвърждаването на играта в Европа. Отличието му беше връчено на 104-ото годишно заседание на Генералната асамблея на Rugby Europe в Париж от президента на европейската федерация Октавиан Морариу.

„Това е голяма чест за мен. Посвещавам тази награда на всички състезатели, треньори, на спонсорите на отбора, на моите колеги от федерацията, на верните ни фенове. Тя е за тях! Това е престиж не само за нас, а и за цялата ни държава. Казаха се много добри думи за България и съм горд, че шефовете на европейските федерации виждат и оценяват огромния скок в развитието на българското ръгби в международен план”, сподели от Париж Атанас Зафиров.

Отличието за президента на Българската федерация по ръгби е поредното постижение на целия български ръгби спорт. Българският национален отбор, под ръководството на френския специалист Ромен Балмис, спечели всички свои мачове през годината – незапомнен успех в историята на този спорт у нас.