Ченчев, БСП: Кохортата на Радев одобри между празниците още оръжия за Украйна вместо подкрепа за българските граждани

Дек 30, 2022 Новини БСП 0 397

Това написа във Фейсбук зам.-председателят на ПГ на “БСП за България“ Иван Ченчев

Вчера получихме поредното доказателство, че назначените служебни министри формират най-антисоциалният кабинет от много време насам! Явно безгласните букви на спуснатия премиер бързат да изпълнят политическата поръчка на началника си Румен Радев! Това им е приоритетът – МС одобри да има анекси към договора за предоставяне на още оръжие за Украйна! Да, ама хората къде останаха? Някъде назад за Радев и послушниците му! Кохортата е военнолюбива! Тя не мисли, че след два дни с 35% скача газът, водата с 22%, а също и гражданската застраховка, мобилните оператори вдигат цените. Кохортата няма да вдигне минималната заплата на 850 лв.

Уважаеми половин милион работници на минимални доходи, отсвирени сте от назначените! Най-нагло ви демонстрираха, че не сте им важни! Уважаеми български граждани, правителството на Радев не иска да се погрижи за вас. Иска да подрънква с оръжия, за да захранва войната! И то като го прави скришом от вас. Засекретено! Тайно си раболепничат на главнокомандващия. А работещите бедни, за които трябваше вече да се въведе и термин “енергийно бедни“ – ще чакат. На тъмно и студено! Радев вкара стария бюджет, в който няма пари за “Гранична полиция“, за безплатни учебници и лекарства за деца, данъчни облекчения за младите до 26г.

Гневен съм за тази несправедливост към българите от страна на служебното правителство! Затова няма да ви казвам в моите очи какви са назначените. То не е толкова важно. По-важно е, че онзи ден Испания свали на нулево ДДС всички основни продукти за шест месеца напред заради инфлацията. А у нас нищо за хората!