Еньо Савов: Без БСП нямаше да има политически живот в България

Дек 18, 2022 Новини БСП 0 396

18.12.2022 г.

“Приветствам този формат, защото тук имаме професори, доктори, хора с богат опит и бивши министри. И това кореспондира с моето дълбоко убеждение, че БСП винаги е била партия на интелигенцията. Защото винаги сме изработвали програма и сме залагали на политиките. Нямам съмнение в това, че ще изготвим много добър документ.” Това заяви членът на Националния съвет на БСП и на Младежкото обединение в партията Еньо Савов по време на дискусията „Левицата в България – идеи, програми, политики“. 

„Ние имаме едно добро послание, че се реформираме. Сега имахме икономически министър, социален министър, на туризма, на земеделието, но постиженията им бяха взети от „Продължаваме промяната“. Трябва да помислим не само за платформата, а по-скоро да направим паралелна дискусия как да бъдем повече чути и да спрат да крадат наши политики”, каза още той. 

По думите му партията трябва много ясно да заяви, че без БСП е нямало да има политически живот в страната. “Бих искал да приветствам и съм готов да работим повече във външната политика, защото в лицето на г-н Вигенин имаме блестящ международник. Да засилим в тази насока – традиционните международни връзки, които и партията, и държавата може да има“, завърши Савов.