Иван Ганчев, БСП: Няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ

Дек 14, 2022 Новини БСП в медиите 0 414

Борисов се опитва да извади ГЕРБ от изолацията чрез кандидатурата на проф. Габровски

„Националният съвет на БСП взе решение да не се подкрепят кабинети с мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Тази позиция е последователна. Приемам кандидатурата на проф. Габровски като опит от страна на Борисов да изкара ГЕРБ от политическата изолация, в която партията му се намира." Това заяви народният представител от „БСП за България“ Иван Ганчев в ефира на Nova News.

"Различията ни с ГЕРБ са дълбоко идеологически и от години. Едва ли хората вярват, че проф. Габровски се е събудил с готов кабинет. Най-вероятно му е било помогнато от страна както на Борисов, така и от ръководните фактори в ГЕРБ", добави Ганчев.

Той определи позициите на „Продължаваме промяната“ като разнопосочни още от формирането на 48-ото Народно събрание. Ганчев припомни как от ПП първоначално са заявили, че ще бъдат опозиция, а в последствие са заявили готовност да предложат кабинет при неуспех на първия мандат, но под условие. „То не беше нито силна социална политика, бюджет или антикорупционни реформи, а Изборния кодекс. Не знам какво ще бъде тяхното решение, но ако те ни поканят на разговори – ще откликнем на поканата. Дали обаче ще подкрепим такова правителство – ще реши Националният съвет на БСП“, посочи народният представител от левицата.