Иван Ченчев: Много дълго се борим с модела на ГЕРБ, немислимо е да ги подкрепим

Дек 14, 2022 Новини БСП в медиите 0 516

14.12.2022 г.

„Много дълго и упорито се борим с модела на ГЕРБ и ДПС – немислимо е да подкрепим техен мандат. Днес  всички народни представители от БСП ще бъдем в зала и няма да подкрепим кабинета „Габровски“. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Иван Ченчев в ефира на bTV.

Той коментира,  че от левицата са готови да водят разговори с „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство с втория мандат, по време на които да бъдат обсъдени приоритети и да се изгради рамка, върху която да се стъпи за съставяне на правителство. 

„Бихме седнали на масата за преговори, защото смятаме,  че служебният кабинет е антисоциален – след 1 януари се вдига цената на газа с 40%, на водата -  с 22%, гражданската отговорност поскъпва, а те не внасят бюджет дори“, каза още социалистът. 

Той посочи, че парламентарната група на "БСП за България" е внесла изключително силен социален пакет, който е приоритет за левицат.  "Ние държим на това, държим да преведем хората през кризата, през предизвикателствата, през зимата.  Ако зависи от БСП, това ще се случи.  Ще подходим разумно и отговорно", добави Ченчев.

„При едни разумни преговори, които сме доказали, че можем да водим, има шанс за съставяне на правителство“, смята депутатът от "БСП за България".