Ръководството на БСП проведе среща с Националния съвет на младежите

Младите социалисти предложиха 18 инициативи, за които ръководството на партията пое ангажимент да прераснат в законодателни инициативи

Националният съвет на МО в БСП проведе свое редовно заседание в Асеновград. На срещата бяха поканени лидерът на БСП Корнелия Нинова  и ръководството на партията. Разговорът премина в конструктивен дух, а присъстващите изразиха различни мнения и виждания. На проведената среща още веднъж стана ясно, че няма по-демократична партия от БСП, където да могат да се чуят мнения различни от това на ръководството.

Членовете на МО предложиха 18 младежки инициативи. Впоследствие заедно с Изпълнителното бюро на партията е постигнато съгласие предложенията да прераснат в законодателни инициативи. Част от тях парламентарната група на левицата ще включи като приоритети още при обсъждането на Бюджет 2023.

Ръководството на партията и това на Младежкото обединение се уточниха за максимално близка комуникация. За да може всяко едно предложение на младите социалисти да се обсъжда на Изпълнително бюро и парламентарна група – с цел наблягане на младежката дейност.

Председателят на БСП Корнелия Нинова взе участие в срещата с младите социалисти, а заедно с нея бяха заместник-председателят на левицата Кристиан Вигенин, организационният секретар на партията Борислав Гуцанов, председателят на Комисията по култура и медии Иван Ченчев, народните представители Веска Ненчева и Манол Генов, както и кметове на левицата от региона.