Социалистите от Свиленград към Ченчев: Имате подкрепата ни за правителство и политики

Nov 22, 2022 Новини БСП 0 622

22.11.2022 г.

“Трябва да положите всички усилия България да има редовно правителство. Важно е за хората. Имате подкрепата ни за това да има кабинет и социални политики.” Така социалистите в Свиленград изпратиха зам.-председателя на Парламентарната група на БСП и председател на Комисията по култура и медии Иван Ченчев след ползотворна и откровена среща, продължила повече от час и половина. Заедно с Ченчев в Свиленград беше и народният представител Деян Дечев.

Хората подкрепиха социалните мерки на БСП досега, но посочиха и необходимостта от нови социални послания. Бившият депутат на БСП от региона Никола Динков постави необходимостта от държавна политика при изграждането на фотоволтаици за домакинствата при излизането на битовите потребители на свободния енергиен пазар и санирането на еднофамилните жилищни сгради.

“Всяко мнение е важно за нас - ние затова сме тук”, обърна се Иван Ченчев към социалистите в Свиленград и им благодари за полезния и добър разговор.

В Свиленград Иван Ченчев проведе и среща с културните дейци от града. “Повече прозрачност и парите да отиват там, където хората работят. Благодаря на културните дейци в Свиленград за тези думи, за откровения и стойностен разговор, за конкретните предложения”, заяви председателят на Парламентарната комисия по култура и медии. Иван Ченчев разговаря с културните дейци за справедливо и достойно субсидиране на читалища, музеи, библиотеки, за повече публичност при допълнителното финансиране и програмите за култура, за необходимостта от законодателни промени - въпроси, по които БСП работи последователно в годините. Иван Ченчев посети НЧ “Просвета 1870” в Свиленград, където се срещна с млади талантливи самодейци и разговаря на място за работата на читалищата.