Мая Димитрова: Съставянето на правителство не трябва да се смесва с приемане на конкретен законопроект

18.11.2022 г.

„Ние винаги сме отворени за разговори, но вчера ни учуди това, че „Продължаваме промяната“ съвсем не на място смениха тона по отношение съставяне на правителство. Винаги може да се създаде временна комисия, която да коментира важни въпроси, но недоумявам защо колегите от останалите партии смесват нещата – съставяне на правителство с приемане на конкретен законопроект.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Мая Димитрова в ефира на Nova News.

По думите ѝ въпросният законопроект е минал само в правна комисия и предстои той да се разглежда в Народното събрание, където всички ще имат възможност да кажат мнението си. „Но това може да се случи, само и единствено ако народните представители влязат в зала. „Предложенията са направени в 7 дневен срок. Комисията заседаваше наистина много часове, но не мисля, че се е случило нещо непреодолимо. Необяснимо е, че ще се организират протести затова, че определени партии искат хората да имат възможност да изберат начина си на гласуване – на хартия или с машина“, добави тя.

„Ние внесохме законопроект за изменение в Изборния кодекси искаме да се даде възможност за гласуване освен на машина, и с хартия. Няма да изтеглим този законопроект. Когато се прие само машинно гласуване – ние и тогава искахме смесено, за да има възможност за гласуване с хартия. Тогава инициатори да има гласуване единствено и само на машина бяха от партия “Има такъв народ“, каза в заключение Мая Димитрова.