Иван Ченчев: Има съмнения, че държавата е ощетена с близо 2 млн. лева, а премиерът го няма, за да обясни

Докато премиерът не дойде в зала и не отговори на този въпрос, да се спрат всички разпоредителни сделки

„Служебният министър-председател на Република България днес няма да дойде в пленарна зала, за да отговори на поставен от мен, Георги Свиленски и Христо Проданов изключително важен въпрос по отношение на една много съмнителна сделка, която се е случила с един имот от 700 кв. в София.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на “БСП за България“ Иван Ченчев по време на парламентарния контрол. 

От трибуната на Народното събрание той обясни, че според тези съмнения държавата е ощетена с близо 2 млн. лева. „Искаме отговор и то бързо на този въпрос, защото в тези кризи, в тези предизвикателства, пред които е изправена държавата, 2 млн. лева ощетяване за нея е една измама. Ако е така, премиерът трябва да е тук, за да отговори каква информация е получил, какво е установила проверка, каквато трябва да е назначил, след като сме пуснали въпроса. Но ние днес явно няма да получим отговора“, коментира той във връзка с отсъствието на Гълъб Донев.

В тази връзка Иван Ченчев направи следното предложение: „Докато служебният министър-председател не дойде в зала и не отговори на този въпрос, да се спрат всички разпоредителни сделки.“

По повод информацията, че отсъствието на Гълъб Донев е свързано с неотложни ангажименти, социалистът заяви: „Уважаеми г-н министър-председател, неотложните Ваши ангажименти са тук, в залата на Народното събрание.“

Иван Ченчев призова председателят на парламента да извика служебния министър-председател незабавно да дойде и да отговори.