Иван Ченчев, БСП: Даваме избор на всеки да гласува както иска - с хартия или с машина

Ще подкрепим предложенията, които осигуряват честността и прозрачността на вота

"В европейска държава даваме правото на избор всеки да гласува, който както иска. Не премахваме машините." Това заяви зам.-председателят на парламентарната група "БСП за България" Иван Ченчев в предаването "Твоят ден" на Nova News.

"Признахме си грешката", коментира той във връзка с позицията, която БСП е защитавала за изцяло машинно гласуване. Социалистът изтъкна някои притеснения, които левицата има сега относно машините, като надписа "Дневникът е подправен" и резултата от преброяването на отрязъците, който все още не е предоставен, както е по закон.

"За нас е важно да се съобразим с българските граждани. Те са разделени - половината искат да гласуват с машина, другата половина - с хартия. Затова настояваме да имат избор", каза още Иван Ченчев. Той добави, че в момента в БСП текат срещи с партийните структури и там се забелязва същото разделение, така че не става дума за партиен интерес.

"Става дума за хора, които наистина се притесняват от машините. Това съм го видял с очите си и не на едно място",  подчерта Ченчев.

Той каза още, че "БСП за България" ще подкрепи предложенията в парламента, които наистина ще осигурят честността и прозрачността на вота.