Христо Проданов: Служебното правителство не внася бюджет, който пряко касае хората, но внася покупка на нови 8 самолета

Всеки български гражданин чувства инфлацията по джоба и хладилника си, затова ни трябва нов бюджет за 2023 г.

„Ние виждаме, че напрежението вече е факт и много от социалните групи и браншовете излизат на протест за увеличение на заплатите. Инфлацията, която настъпи в последната година практически изяде голяма част от увеличението на доходите и това всеки един български гражданин го чувства по джоба и хладилника си. Точно поради тази причина ние толкова настоятелно молим служебното правителство да влезе в правомощията си и да представи бюджет за 23-та година, който е актуален на ситуацията.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Христо Проданов в ефира на Nova News.

„Ние правим това предложение към тях да си свършат работата, защото служебният министър-председател твърди, че служебното правителство няма право на политическа инициатива. Имат право да внесат предложение да се закупят 8 нови самолета, които ще дойдат в България 2030-та, имат право да правят политически чистки, да вкарват дългосрочни проекти, а не вкарват това, което пряко касае хората за 23-та година“, обясни Проданов за действията на служебното правителство и ги обвини, че не внасят това, което е важно за хората.

Относно разминаването в позициите на лидерите на „Продължаваме промяната“ той обясни, че те трябва първо да се разберат каква е позицията на партията им. По думите му има разминавания в това, което говори Кирил Петков, че ПП ще разговарят с БСП и казаното от Асен Василев, че социалистите не са техен потенциален партньор. „Казали сме, че ако ни поканят ПП ще разговаряме, но няма да се молим на никой. Да си уточнят позициите. Когато бяхме коалиционни партньори и този проект за хартиената бюлетина беше внесен в миналото НС – тогава нямаше никакъв проблем от страна на ПП, а сега си търсят поводи да отидат на избори. Този парламент имаше много коалиции – коалицията на войната, в която участваха те с ГЕРБ и ДПС. Коалицията на самолетите, които ги имаме само на рисунка – там също бяха с ГЕРБ и ДПС. Затова нека не сме толкова смели в определението за разни коалиции“, завърши Христо Проданов.