Ченчев от Чепеларе: Ще продължим да се борим за преизчисляване на пенсиите и 850 лв. минимална заплата

Окт 26, 2022 Новини БСП 0 421

26.10.2022 г.

„Ние няма да се откажем, с 25 депутати пак ще се борим да имате преизчислени пенсии и 850 лв. минимална работна заплата.” Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България” и член на изпълнителното бюро на БСП Иван Ченчев пред партийния актив в Чепеларе.  Заедно със секретаря на парламентарната група на левицата Христо Проданов участваха в първите срещи с партийни организации след парламентарните избори.

„За 7 месеца успяхме да върнем държавата в управлението през държавните предприятие. Затова Европа ни отчете ръст за първото шестмесечие на годината - първи по промишлено производство и на четвърто място по ръст на БВП. Нинова като икономически министър спря течовете в държавните предприятия и показа, че държавата може да бъде и добър стопанин”, обясни Ченчев.

Той припомни, че с министър на туризма от БСП браншът е отчел с 30% по-добър сезон от миналата година. „Безспорен е успехът на левицата в социалната сфера с безпрецедентния социален бюджет от над 22 млрд. лв. А самите животновъди и растениевъди казват, че при министър Иванов за получавали най-много плащания”, каза още социалистът.

Относно избора на председател на Народното събрание, Иван Ченчев коментира: „В една държава, която е залята от кризи и с бушуваща война на няколкостотин километра от нашата граница, на нея ѝ трябва работещ парламент. Това, което направихме ние е да го разблокираме, за да може да започне да работи в полза на българските граждани.

Членовете на БСП от Чепеларе и региона изразиха своята подкрепа към народните представители и им вдъхнаха кураж да продължат да отстояват приоритетите на социалистите в Държавния бюджет.