Иван Иванов: БСП има конкретна задача - решаване на проблемите на българските граждани

Окт 19, 2022 Новини БСП в медиите 0 390

Само през бюджета могат да се получат политиките, които са необходими за обществото, заяви Веска Ненчева

„В момента нямаме изявено мнозинство, което да излъчи свой председател. Г-н Вигенин притежава необходимите качества, ролята му като зам.-председател на Народното събрание в няколко издания на парламента беше изключително конструктивна. Затова считаме, че би се справил с тази задача, особено в този фрагментиран парламент, където е необходимо повече спокойствие и по-малко емоции.“ Това заяви на откриването на новия парламент избраният за народен представител от БСП Иван Иванов в ефира на БНТ.

По думите му БСП има ангажимента да изпълни доста задачи в този парламент, но на дневен ред са компенсациите за бизнеса и таван на цените за бита. „Ние сме тук с конкретна задача, а именно решаване на проблемите на българските граждани, продължаване на политиките, които бяха заложени в предходния кабинет. БСП ще отстоява българските граждани да бъдат компенсирани в тежката ситуация, в която е България“, каза още той.

„С другите партии може да ни обедини интересът на българските граждани“, заяви социалистът и продължи: „Неслучайно тази среща между политическите сили, която беше по инициатива на БСП, беше на база политики, които трябва да се заложат в бюджета за 2023 г.“, обясни той.

„БСП демонстрира своята отговорност още с работата си в 44-ото Народно събрание, когато бяхме реална опозиция“, заяви в ефира на NovaNews избраната за народен представител от БСП Веска Ненчева. „Тогава използвахме времето и целия потенциал, който имаме, за да можем да предлагаме нашите алтернативни бюджети, защото само през бюджета могат да се получат онези политики, които са необходими за обществото, особено във време на всякакви кризи“, каза още тя.

„Ако третият мандат дойде при нас, това няма да е за първи път“, заяви социалистът и припомни: „И в предходните случаи, когато той е идвал при нас сме показали, че имаме волята да направим така, че наистина да има работеща система.“

Според Веска Ненчева всеки пореден избор показва волята на народа да посочи кой може да изпълни неговите представи за реализиране на политики. „Фрагментацията на парламента и изразът на волята на народа“, уточни тя.