Георги Кадиев обеща, че Общината ще се грижи за всички граждани

Юни 02, 2011 Новини БСП 0 1583

Кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев представи днес визията си за управлението на града в социалната сфера

Кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев представи днес визията си за управлението на града в социалната сфера. В рамките на кръглата маса „Да бъдем социално общество, да се грижим да другите" той обяви, че като кмет ще работи за социалното включване на всички граждани на София - ромската общност, хората с увреждания, възрастните хора, социално слабите, децата лишени от родителска грижа, жертвите на насилие.

Кандидатът на левицата обеща да направи София град на толерантност и да не позволява омразата да бъде фактор в столицата. Той обяви, че няма да допуска шествия и протести, които насаждат омраза и агресия в обществото.

Според Кадиев домовете за изоставени деца не работят за интеграцията им в обществото и обеща да ги замени с приемни семейства и грижа от семеен тип, като същевременно направи центрове за превенция на изоставяне на деца в родилните отделения. Децата от ромски произход ще се учат как да общуват в обществото и ще придобиват умения за учене в специални дневни центрове за това.

За намаляване на безработицата Кадиев ще наеме безработни за опазване на културно-историческо наследство и парковете в София. За социално слабите за четири години ще бъдат изградени 1000 общински жилища.

Организатори на кръглата маса бяха фондация Фридрих Еберт и Института за социална интеграция. Присъстваха представители на неправителствени организации с отношение по проблема, експерти, депутати, общински съветници, районни кметове.