Декларация на БСП-Кюстендил в подкрепа на социалистите, привикани на разпит в прокуратурата

Окт 05, 2022 Новини БСП 0 423

05.10.2022 г.

Във връзка с дадената пресконференция и изнесената информация от председателя на БСП и членове на партията, ние ръководството и члеповете на БСП Кюстендил, изразяваме подкрепата си за Корпелия Липова и пашите другари, които са били призовани от прокуратурата на разпит, за това че са направили изказвания на заседание на париен орган - Националния съвет на БСП. 
Считаме, че това е безпрецедентна намеса във вътрешнопартийните дела на нашата партия и намираме за недопустимо прокуратурата на Република България грубо да заема страна в спорове, в която и да е било партия в нашата държава, да се опитва да сплашва български граждани, и да нарушава техните права за свободно изразяване на мнение. Силно сме притеснени, че „наши другари" използвайки личните си обвързаности и контакти се опитват да използват държавеп репресивен апарат за разчистване на лични сметки. В това поведение раз1;юзпаваме опит за сплашване на членовете на националния съвет на БСП преди важното заседание в събота. 
БСП Кюстендил остро осъжда такова поведение, К'ЬМ който и да е наш другар и колега, и категорично се противопоставя на подобен краен акт, като този за който разбрахме от пресконференцията. 
Ние сме партия с над 130 годишна история и различните мнения и позиции ни приляга да обсъждаме именно във вътрешнопартийните си органи, в дух на другарство и солидарност. 
Вътрешно партийни проблеми се разрешават, чрез Националните органи на партията: Конгрес, национален съвет (НС), изпълнително бюро на националния съвет на БСП (ИБ), общопартийна контролна комисия на БСП (ОПКК), а не от Прокуратурата на Република България. Общинската партийна организация на БСП - Кюстендил застава зад официалното становище на ръководството на БСП и подкрепя председателя Корнелия Нинова.