Проф. Георги Михайлов: БСП застава пред хората с чистата съвест за изпълнени обещания

30.09.2022 г.

„Посетих два завода. Единият на 4-то място в света по производство на пневматична хидравлика, другият изнася оборудване за автомобили в цял свят. Но тук не могат да се построят 100 завода, които да решат проблемите на региона. Тук има две златни преимущества, с които Кърджали изпреварва останалите- климат и релеф. Те са подходящи за всякакъв вид туризъм- екологичен, селски, вело, археологически. Леглата в местата за настаняване са под 1000. Хотелската мрежа е разкъсана, няма нито един ресторант.“ Това заяви водачът на „БСП за България“ в Кърджали проф. Георги Михайлов на среща с избиратели.

Той акцентира и върху проблема със здравеопазването и достъпа на хора до здравна помощ. „Останах е впечатлен от базата на училище „П. Р. Славейков“, като подобна съмвиждал във Франция, САЩ, но не и другаде в България“, допълни проф. Михайлов.

Като част от проблемите в региона той посочи състоянието на пътя от Хасково до Кърджали, това на пункта „Маказа“, липсата на Околовръстно, падналите покриви на училища иобезлюдяването. „Те са стратегически. Решението е чрез стимулиране на регионализацията на развитието на областите. Чрез отделяне на 10% от данъците на директно подчинение на Областни съвети, които да решават какво да развиват на своя територия. Това е наша идея и ще я наложим, ако влезем в конструкцията на управлението“, обясни водачът на листата в Кърджали.

Той обясни, че БСП застава пред хората с чистата съвест за изпълнени основи обещания за периода на управление. Водачът на листата бе категоричен, държавата трябва да поеме енергийното субсидиране на бизнеса и семействата.

По думите му червената линия за социалистите е България да не бъде въвлечена във войната. Проф. Михайлов призова да се гласува, за да се разделим с една срамна част от българската история в последните 12 години. „Опитват се да получат реванш, нека не им позволим. България заслужава по-доброто“, завърши той.