Нинова с писмо до ПЕС: Не козируваме на чужди решения. Взимаме ги сами според българския интерес

Сеп 30, 2022 Новини Избори 0 811

30.09.2022 г.

Има дълбоки причини срещу БСП години на ред да се организира манипулативна и черна кампания. Ние сме непослушната и неудобната партия. Не се подчиняваме и не козируваме на чужди решения. Вземаме ги сами и само по волята на нашите членове и симпатизанти, отчитайки българския интерес и традиции.

На 13.10 ще се проведе Конгрес на Партията на европейските социалисти в Берлин. Получихме Резолюцията, която ще се гласува и приеме там. В нея се декларира:

1. Изпълнение на Истанбулската конвенция.

2. Военна помощ за Украйна.

3. Подкрепа на строги санкции срещу Русия.

Днес изпращам писмена позиция на БСП против трите точки по силата на решения на колективните органи на партията и Конституционния съд на Р. България.

Ние ценим и вярваме в европейското настояще и бъдеще на България. Но ние сме българска партия и отстояваме на първо място българския интерес в общите европейски решения.

1. Изпращане на военна помощ за Украйна ни прави пряк участник във войната. Ние сме против това.

2. Санкциите срещу Русия вредят повече на Европа и на България, отколкото на тези, към които са насочени.

3. Осъждаме остро домашното насилие и с всички средства ще се борим срещу него. Не бива да допускаме език на омразата и агресия срещу хората с различна сексуална ориентация, но никога няма да приемем, че нашите деца могат да бъдат нещо трето освен момиче и момче. Няма да приемем проникването на тази идеология в учебниците и пропагандата и сред децата ни. Искаме да сме бащи и майки, а не родител 1 и родител 2.

Никакъв натиск, никаква очерняща кампания, никакви внушения, че БСП губи идейния си облик на лява партия и никакви опити за вътрешнопартийни преврати, няма да променят решението ни по този въпрос. Защото това е решението на българските социалисти и на повечето български граждани.

Партиите съществуват, за да изразяват тяхното мнение, а не да се подчиняват на чуждото.