Иван Ченчев: Хората трябва да знаят, че само БСП може да ги преведе през кризите

Сеп 30, 2022 Новини Избори 0 561

С номер 28 хората гласуват за себе си, заяви социалистът

"БСП направи брилянтна кампания поради няколко причини. Първо - нямаше разнопосочна говорене от нашите кандидати, то беше ясно, точно и категорично. Успяхме да предадем посланията си на хората. Те разбраха кой направи безплатни детските градини и ясли, кой повиши пенсиите - БСП с нашия социален министър. Нямахме грешки, не бяхме злобни, ние сме такива. БСП е партия на диалога и го доказахме в 47-ия парламент. Хората разбраха и оцениха, че всичко, което правим, е за тях." Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в София-област Иван Ченчев в ефира на БСТВ.

По думите му другите партии са започнали да се хвалят с постиженията на БСП именно, защото те няма с какво да се похвалят. "Но всеки трябва да си носи отговорността за това, което е правил. Ние в нашите министерства си свършихме работата", категоричен е той.

Социалната пенсия от 170 я увеличихме на 246 лв. За 6 месеца свършихме огромен обем от работа.

"Ние не делим хората на млади и стари, всички са български граждани и трябва да получат грижа от държавата", обясни Ченчев и допълни: "Хората по общините вече виждат, че това, което БСП говори, е истина. Сигурна държава не означава само от битови престъпления. Означава предвидима държава във всеки един сектор за години напред", каза още той.

"Във всяко едно населено място, в което отида, хората ми казват, че се купуват гласове, говорят ми с имена. Полицията знае, особено в малките населени места", заяви Ченчев е допълни, че на негов сигнал, областният управител на София-област е отговорил, че всичко е точно.

"При Борисов за 12 години страната ни беше на първо място по смъртност, по заболеваемост, по корупция, а при Нинова за 6 месеца ЕС призна, че сме първи по ръст на икономиката", посочи социалистът и обясни защо: "Защото направихме най-лявата мярка - върнахме държавата в управлението и през държавните предприятия. Защото управлението на Борисов 12 години ги е държало на загуба", каза още той.

"Дано отново не допуснем старият режим до властта. Година и половина стояха далеч от нея, въпреки че не успяхме съвсем да ги изкореним. Но нека хората знаят - всяка малка партия е патерица на модела "ГЕРБ-ДПС". Ние 12 години сме алтернатива на този модел. Ние не се примирявахме с всичко, което се случва и това е заради хората. И затова сега можем да отидем и да ги гледаме в очите", обясни кандидатът за народен представител.

По думите на Ченчев хората са объркани и обременени, защото умишлено са ги шашнали с толкова партии. "Второ - те наистина са притеснени от това, което се случва и нека да знаят, че само БСП може да ги преведе през тези кризи. Защото го доказахме - това става през джоба. Да облекчиш всички млади до 26 години да не плащат данък от труд. Увеличихме втората година от майчинството, направихме необлагаем минимум, което е първата стъпка към прогресивно подоходно облагане, увеличихме вдовишките пенсии, заложихме сега преизчислението на пенсиите през октомври", посочи той като част от мерките на левицата.

"Вчера със Свиленски направихме среща в Ботевград. Залата беше пълна, но тези хора не бяха там по списък и по задължение, а Борисов знаем как ги пълни неговите зали", заяви Ченчев и уточни, че там хората се карат с автобуси и по списък.

На финала Иван Ченчев заяви: "Успяваме да обясним на хората, че 28 е тяхното число, че когато гласуват с 28 - гласуват за себе си. Ние направихме една от най-големите крачки към лявата идеология - върнахме държавата в нейната функция", заключи той.