Иван Иванов, БСП: Необходимо е структурно модернизиране на икономиката

Сеп 29, 2022 РУСЕ Новини Избори 0 1130

29.09.2022 г.

Водачът на листата за народни представители на БСП в Русе Иван Иванов се срещна с членове на Русенска стопанска камара. Присъстваха още председателят на Общинския съвет на БСП-Русе Пламен Рашев и председателят на Русенска стопанска камара проф. Красимир Ениманев.

Иван Иванов запозна присъстващите с приоритетите на левицата за изграждане на нов път към устойчиво икономическо развитие и подчерта, че България се нуждае от икономически растеж, базиран на потребление и износ на продукция с висока добавена стойност.

„Икономическата промяна, от която се нуждаем изисква нови идеи, ново мислене, изисква да се учим от тези, които се трудиха преди нас и от онези, които се трудят в другите страни. Необходимо е структурно модернизиране на икономиката, за да постигнем оптимален ефект – да преобразим икономиката си така, че да я превърнем в икономика за мнозина, не за малцина”, заяви социалистът и допълни, че това означава инвестиции в  по-съвършени производствени технологии, заетост на по-квалифицирани работници, по-висока вътрешна добавена стойност и промяна в условията за правене на бизнес в страната.

„Наложително е да се възстанови справедливостта, насочена към малките и средните предприятия, за да получат те онова, което им е необходимо, за да модернизират и разширят българската икономика. Икономическата справедливост трябва да бъде основната нишка, по която икономиката работи. Така ние разбираме да се дават равни условия за всички и да се изгражда нова смесена икономика, където пазарните принципи се надграждат със засилено държавно преразпределение на доходите. Това е сила, която, вярваме, обединява всички нас и с която заедно ще променим България”, добави Иванов.

В хода на срещата бяха обсъдени някои от най-наболелите теми на Русе, а именно качеството на атмосферния въздух, водния цикъл и тежкотоварния трафик при Дунав мост. В заключение Иванов заяви, че застава категорично зад проблемите на русенци и като народен представител активно ще търси пътища за тяхното решаване.