Георги Гьоков: Готови сме да продължим в управлението на държавата

28.09.2022 г.

С теми за образованието и културата стартира срещата на кандидатите на левицата  за 48-ия парламент в град Николаево, където присъстваха  министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков и заместникът му Иван Кръстев от редовното правителство за добре свършената социална работа за деца, млади семейства, работещи и възрастни. „Така се работи сърцато, както вие го направихте за 7 месеца, удовлетворихте всички възрастови групи в тази кризисна ситуация за България и показахте, че БСП се отнася с грижа и отговорност като е в управлението на държавата“, каза председателят на общинската организация Пенка Генчева.

„БСП беше най-стабилният партньор в коалицията и социален гарант на хората. Вижда се в управлението на четирите министерства на БСП, че успешно изпълнявахме задачите, които сме си поставили и които съвпадат с дневния ред на хората. Можем само да се гордеем с постигнатото за седемте месеца в управлението. Направихме изключително много в социалната и икономическата сфера, в земеделието и туризма, в условията на сложни отношения в коалицията, предвид партийните различия. Конструктивното поведение на БСП показва, че ние имаме възможността и визията и сме готови за продължаване на това управление, за да не изпада България в хаос с избори. Имаме и разписана ясна програма за първите 100 дни от управлението в подкрепа за домакинствата, таван на цените на газ, парно, вода“, заяви Георги Гьоков.

“БСП беше ярък стожер на социалното и такива ще бъдем в следващото правителство. Увеличихме броя на децата и семействата, които получават месечни помощи от 500 на 600 хиляди и вдигнахме размера на подкрепата с 25%. Това, което искаме да направим, е да инвестираме допълнително в средства за еднократни помощи при раждане на първо, второ и трето дете, да увеличим средствата за майки- студентки от 2880 лв. на 6500 лв. Ще направим учебниците до 12 клас безплатни за всички. Ще направим транспорта, включително за децата над 16 години, безплатен, за да могат тези, които са от най-отдалечените места, да посещават редовно училище. Нашата цел е да се постигне по-високо качество на образованието в съответствие със съвременните изисквания“, заяви Иван Кръстев.

Николаевските  социалисти и симпатизанти приветстваха и третия в листата на „БСП за България“ Пламен Караджов. Той поздрави талантливите деца и се обърна към родителите им: „БСП ще продължи да работи за децата и младите хора, както и  за запазването и развитието на българската култура. Осигурихме на учениците от 1 клас и 8 клас еднократна помощ от 300 лв. Смятаме, че всички деца от 1 до 8 клас заслужават такава помощ и затова в следващото управление ние ще наложим тази мярка, като увеличим помощта на 350 лева. Левицата увеличи ваучерите за храна от 80 лв. на 200 лв., както и техния обем. Те вече могат да се използват и за туризъм, за културни мероприятия и други.  Предлагаме също доходите на младите хора до 26 години да бъдат освободени от данъци“, подчерта Караджов.

Кандидатите за 48 НС благодариха за ползотворната среща, присъстващите  пожелаха успех  на листата и изразиха увереност в силното представяне на „БСП за България“ с номер 28  на 2 октомври.