Георги Гьоков подкрепи сливенската листа

Сеп 23, 2022 Новини Избори 0 434

23.09.2022 г.

Георги Гьоков се срещна с гражданите на Сливен и изрази своята подкрепа за листата на коалиция „БСП за България“. „Тук съм по покана на Деян Дечев и ген. Кольо Милев-хора, които познавам и на които може да се разчита. При разговора ни с тях преди срещата коментирахме, че имаме силите и възможностите да постигнем добър резултат на изборите, защото на следващото управление е нужна лява партия, за да преминат хората по-леко през кризите“, коментира Гьоков.

Бившият министър на труда и социалната политика Гьоков подчерта успехите на БСП по време на работата на последното редовно правителство, които са основно в социалната сфера. „БСП доказа с работата си, че държавата може да провежда активни политики в интерес на хората“

Според Деян Дечев, по време на предизборната кампания се оказва, че други партии се хвалят с неща, които всъщност са визитната картичка на БСП за изминалото управление.

Гьоков отбеляза също и десетте спешни мерки, които партията залага да се случат в първите сто дни от управлението, а именно таван на цените, изземване на свръхпечалбите от енергийните дружества и справедливото преразпределение към домакинствата и индустрията, да се увеличи минималната работна заплата, необлагаем минимум, който да е прагът на бедността, преизчисляване на пенсиите и други.

Обсъдени бяха и част от местните проблеми, а въпросите на присъстващите бяха свързани също с повишаване на доходите, студентските кредити, получаването на детски надбавки, създаването на Закон за възрастните хора и др.

Бившият социален министър изрази убеденост, че е въпрос на време хората да усетят резултата от социалните мерки, които БСП отстоява. За това е важно и на изборите хората да гласуват с 28 номер, за да може политиката в интерес на гражданите да продължи да се случва.