Таня Мирчева: Единствено БСП е подготвила решения за следващите 100 дни

Сеп 22, 2022 Новини Избори 0 1112

22.09.2022 г.

“Ние сме единствената партия, която сме подготвили решения, стъпка по стъпка, за следващите 100 дни.” Това заяви  кандидатът за народен представител от листата на “БСП за България” в 23 МИР - София Таня Мирчева в предаването “Денят On Air” по Bulgaria On Air.

Тя подчерта, че програмата на БСП е изготвена от експерти от всички области и всичките мерки са финансово подплатени. Като важен акцент Мирчева посочи справянето с демографската криза, а едно от многото решения на левицата - увеличение на помощите за майките студентки на 6 500 лв.

Най-накрая да се приеме дефиницията за енергийно бедни, за да им се помогне по-адекватно, призова кандидатът за народен представител. В областта на енергетиката левицата също предлага  конкретни мерки като това свръхпечалбите на енергийните дружества да се преразпределят в помощ на домакинствата и бизнеса. 

“Само за 7 месеца успяхме да вдигнем два пъти пенсиите”, припомни Таня Мирчева, добавяйки, че левицата ще продължи да предлага мерки за увеличение на доходите на най-уязвимите, включително пенсионерите.

Инфлацията е навсякъде и тя не може да бъде избегната, но тези увеличения на пенсиите, които направихме, спомогнаха тя да бъде малко по-поносима”, коментира тя.

“Важно е да има редовно правителство, защото обществото ни се нуждае от спешни мерки, които може да предприеме само едно редовно правителство”, подчерта Мирчева. 

“Категорично против сме каквито и да било действия, които биха въвлекли страната ни във военен конфликт или такива, застрашаващи националната ни сигурност. Ние апелираме за дипломатично решение на конфликта в Украйна”, каза още Таня Мирчева.