Кристиан Вигенин: БСП създава стабилност и сигурност

Сеп 21, 2022 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 695

21.09.2022 г.

Водачът на листата на коалиция "БСП за България“ в 16 МИР Кристиан Вигенин връчи членски карти на новоприети социалисти в Пловдив. Заместник-председателят на Националния съвет на БСП поздрави Теодора Бахчеванска и Таня Команова, които са най-новото попълнение на пловдивската организация. Това стана по време на представяне на кандидатската листа с № 28 в район "Северен“ в Пловдив.

"БСП е партията, която създава усещане за стабилност и сигурност. В предишното управление нашите министри бяха най-стабилни и постигнахме много ангажименти. Сега сме си поставили цели за първите 100 дни и за следващите 4 години управление. Ние имаме план какво да се случи по отношение на инфлацията, доходите, природния газ, електроенергията“ – подчерта в обръщението си Вигенин.

Председателят на Районния съвет на БСП в "Северен“ Петър Бояджиев, който е с №18 в кандидатската листа на лявата коалиция, изброи детайлно свършеното от министрите на БСП в управлението на страната във всички сектори. Бояджиев изтъкна, че БСП е стожерът на социалните дейности и гласуването с №28 на изборите на 2 октомври е гарант за това, което предстои.

Кристиан Вигенин не изключва възможността БСП да е водещата политическа сила в следващото управление и допуска, че новият възход на БСП може да започне от Пловдив. "Държавата не е в хаос, оставили сме я с милиард и половина излишък. Поставили сме основите за социална и сигурна държава. Призовавам да се гласува за рационалност“ – апелира той.

Вторият в листата на "БСП за България“ и председател на Градския съвет на БСП Иван Петков допълни, че приоритетите на социалистите в 48 Народно събрание са заложени още в предходния парламент. Петков изрази съжаление, че бившите общински съветници от БСП в Общински съвет – Пловдив гласуват заедно с представителите на ГЕРБ. "Ще се борим за град Пловдив. Пловдив трябва да бъде красив град“ – подчерта Петков.

Кристиан Вигенин покани всички членове и симпатизанти на партията на закриването на кампанията на "БСП за България“ на 30 септември в Пловдив. На събитието ще присъства председателят Корнелия Нинова и водачи на листи от различни региони в страната.