Зафиров от Враца: Ще създадем Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони

Сеп 17, 2022 ВРАЦА Новини Избори 0 1326

Тежките дефицити в Северозападна България се превръщат в проблем на националната ни сигурност

Обезлюдяването на Северозападния регион, демографския срив, високата безработица, липсата на достъпно здравеопазване, битовата престъпност - тези и други проблеми обсъдиха кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ на среща с гражданите на Враца.

Пред препълнената зала, водачът на листата Атанас Зафиров запозна присъстващите с резултатите от участието на БСП в управлението и новите приоритети пред левицата.

Пет са основните цели, за които ще работят народните представители от БСП за България:

1. Справяне с икономическата и енергийна криза в страната, настъпили в резултат от войната в Украйна и дълго продължилата здравна пандемия от Covid-19.

2. Защита на социалните права на българските граждани, повишаването на доходите на работещите и пенсионерите.

3. Премахване на пазарният принцип в здравеопазването и образованието. Безплатно и общодостъпно образование и здравеопазване.

4. Нов модел на икономическо развитие. Разширяване и защита правата на работниците, подкрепа на малкия и средния бизнес, родното производство, индустрия, земеделие.

5. Справедливост и съдебна реформа. Защита на конституционния ред и прилагане на принципите на демократична, социална и правова държава.

“БСП работи за обединението на левите сили, защото без лява социалистическа партия в управлението на страната, няма как да бъде гарантиран социалния вектор на властта. БСП и лявата коалиция знае как се управлява държава и е готова отново да работи за благополучието на всеки български гражданин. Ще създадем и Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, като един от приоритетите ще бъде Северозападна България. Обещаваме ви нашите срещи да бъдат регулярни, да не допуснем столицата да забравя за проблемите на Враца, защото огромните неравенства вече се превръщат и в проблем на националната ни сигурност” каза в заключение Зафиров.