Веска Ненчева: Хората от малките населени места подкрепят БСП за увеличените пенсии

Сеп 16, 2022 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 713

16.09.2022 г.

„Хората от малките населени места са доволни от увеличените пенсии, които БСП с министър Георги Гьоков извоюва, подкрепят ни за усилията и за свършеното.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Пловдив-област Веска Ненчева по време на среща с жители на с. Сухозем, община  Калояново.

След Сухозем тя проведе поредица от предизборни срещи в няколко пловдивски села, след като още от първите дни на бедствието в Карловско, заедно с младежи-доброволци, водачи на листи и кандидати за народни представители на БСП от 17 МИР, е на терен и помага на хората в Каравелово, Богдан и Слатина.

„В Сухозем говорихме за това, че за първи път минималната пенсия е над прага на бедността, че след 2 октомври ще защитим и 30 % увеличение на вдовишките добавки, че има още работа по преизчисляването на пенсиите“, посочи Веска Ненчева.

„БСП ще продължи започнатото и в подкрепа на младите хора и семействата“, каза още водачът на листата на социалистите в 17 МИР по време на разговора си с хората и припомни: „Увеличихме майчинството през втората година на 710 лв., осигурихме безплатни детски градини и ясли.“

Веска Ненчева благодари на жителите на Сухозем за оценката за свършеното и добави, че при всяко едно управление БСП ще остане социалния гарант и ще продължи политиките си  в подкрепа на възрастните, на семействата, на младите хора и децата.