Корнелия Нинова се срещна с работниците в два завода в Ловеч и Горна Оряховица

Сеп 16, 2022 Новини Избори 0 521

16.09.2022 г.

Корнелия Нинова се срещна с работниците в два завода в Ловеч и Горна Оряховица. Председателят на БСП, водачът на листата в Ловеч Вяра Емилова и кандидатите за депутати от листата се срещнаха с ръководството и работниците във фабрика за производство на мебели. Те обсъдиха предизвикателствата пред българските производители, социалната програма за работниците и защитата на техните права. "Удоволствие е да видиш такова подредено, модернизирано, работещо и печелившо българско предприятие”, заяви Нинова.

Поздравявам ви за отговорната към работниците политика", обърна се тя към собствениците, които осигуряват безплатна храна, работно облекло, 20 заплати при пенсиониране на работниците и високи заплати.

В Горна Оряховица Нинова, водачът на листата Явор Божанков и кандидатите за депутати посетиха Захарни заводи, срещнаха се с работниците и обсъдиха с ръководния екип мерки за подкрепа на българското родно производство. Те благодариха за подкрепата на държавата през зимата за цената на тока, но изразиха притеснение от липсата на квалифицирана работна ръка. На въпрос на Нинова: “Кажете от какво имате нужда да ви помогне държавата?”, те поискаха бъдещото правителство да опрости административните процедури и бюрокрацията. "Можете да разчитате на подкрепата ни. По време на нашето управление държавата беше партньор, а не рекетьор на фирмите. Но ние пък разчитаме на вас да се вдигат заплатите на работниците, защото инфлацията яде доходите им. Ръководството на завода предостави информация за възнагражденията на работниците, че средната заплата е по-висока от средната за страната. "В партньорство- държава, работодатели и работници можем да гарантираме запазване и развитие на българското родно производство", заключи Нинова.