Д-р Светослав Стефанов: БСП знае как да преведе хората през кризата

Сеп 15, 2022 Новини Избори 0 397

15.09.2022 г.

„Вече сме по средата на кампанията и се срещаме активно с нашите съграждани. Последните години наблюдаваме как 4-5 града се развиват силно икономически, докато в малките населени места нещата не вървят така. Някои определени кръгове се опитват да внушат на хората, че няма да има правителство след изборите. Основната им цел е да има ниска избирателна активност. Това са кръгове, които разчитат на манипулиран вот и искат да управляват държавата през служебно правителства.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в 28 МИР Търговище д-р Светослав Стефанов от ефира на БСТВ.

По думите му успешното представяне на министрите на БСП в редовното правителство е един от факторите, който може да спомогне за убеждаване на хората за важността да гласуват на предстоящите избори. „Ръстът на пенсиите, безплатните градини и ясли, увеличеното обезщетение за майчинството през втората година е аргумент за това да се гласува. А също така масовото гласуване е най-силния ход срещу манипулирания и корпоративен вот“, добави той.

„Към юни месец тази година бяхме на 4-то място по БВП в ЕС, както и на първо място по ръст на промишленото производство. Това спомогна за осъществяването на социалните политики. Освен направеното до тук предвиждаме да се въведат безплатни учебници от 1 до 12 клас, както и безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст, както и безплатен и неограничен брой на инвитро процедури за семейства с репродуктивни проблеми“, коментира водачът на листата в Търговище за постиженията на левицата.

Според д-р Стефанов диспропорцията в разпределението на лечебните заведения е основен проблем в сектора на здравеопазването, защото близо 80% от болничните заведения са разпределени в 5 големи града. „Всички си спомняме и огромния брой закрити общински болници по време управлението на Борисов. Друг много важен проблем в сектора е недостига на кадри. За да се компенсира това е необходима модерна кадрова политика“, категоричен бе социалистът.

Вторият в листата на социалистите, че в малките населени места липсва перспектива за развитие и това е причина голяма част от младите хора да бягат. „Тук трябва по-сериозно да се помисли за регионалното развитие и изравняване на дисбаланса в развитието на регионите. В програмата на партията има конкретно заложени приоритети в тази насока. Освен икономиката ни трябват и силни институции, които да работят за хората“, добави Николай Черкезов.

Древният град Мисионес, който се намира на 7 км. от Търговище по думите на д-р Светослав Стефанов е една много добра основа за развитие на културен туризъм.

„За силната, социална и стабилна държава – първият фактор е работеща икономика. Това е и причината по време управлението на БСП да бъде подпомогнат бизнеса с мярката 60/40 и мярката за компенсация на тока. Предвиждаме таван на цените на газа, както и преговори с „Газпром“. Живеем във времена на широка инфлация, икономическа криза, недостиг и високи цени на газа, както и предстояща тежка зима. В тези времена има нужда от силна лява партия в управлението, каквато е БСП – с доказан опит и експертен потенциал. В последните месеци ние също така доказахме, че социалната политика е водеща и знаем как да преведем хората през кризата. Моят призив е- на 2 октомври с номер 28 в бюлетината за една по-социална България“, каза в заключение д-р Светослав Стефанов.