БСП и Станишев били най-често в медиите

Фев 17, 2009 Новини БСП в медиите 0 1709

БСП и Станишев били най-често в медиите в

БСП и Станишев били най-често в медиите в."Труд"

Най-често споменаваната партия от медиите през януари тази година е БСП. Това показва проучване на лабораторията за медиен мониторинг, проведено сред 15 всекидневника, 6 седмичника, 4 телевизии и 2 радиа.
Червената партия е присъствала в 252 от общо 802 материала, които са изследвани в първия месец на 2009 г.
На второ място в подреждането са Н ДСВ (225 материала), ДПС (181). ГЕРБ е едва на седмо място (112), като преди това е СДС (127).
Премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев оглавява класацията за най-често споменавано име - в 210 материала. Далеч в класирането зад него остават кметът на София Бойко Борисов (89) и лидерът на ДСБ Иван Костов (81).
Според проучването на лабораторията за медиен мониторинг тема № 1 на предния месец са изборите „2 в 1". Темата е присъствала 70 пъти в дописки и информационни емисии. Топ 3 на актуалните теми се допълва от събитията с политически личности и газовата криза.
Точно 534 от материалите са неутрални, 50 са позитивни, а 218 - негативни.
„Българската преса е съвършено безопасна за управляващите и нейната таблоидизация е завършила. Този тип журналистика регистрира всичко, което става, но не навлиза в причинно-следствените връзки", коментира изследването деканът на факултета по журналистика и масови комуникации към Софийския университет Тотка Монова.