Вяра Емилова и социалисти от Ловеч почетоха 137 години от Съединението

06.09.2022 г.

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в 11 МИР Ловеч Вяра Емилова и социалисти от региона почетоха в Троян 137 години от Съединението.

Сред присъстващите бяха Донка Михайлова – кмет на община Троян, областния председател на социалистите Минчо Казанджиев, кандидати за народни представители от листата, общински съветници, а също така граждани и гости на Троян.

Пред присъстващите Вяра Емилова заяви, че политиците не трябва да изпускат шанса си да бъдат онези държавиници, за които поколенията ще говорят с благодарност и гордост. „Обединени около националния идеал и с обща енергия, преодолели влиянието на т. нар. Велики сили, предците ни успяват да положат крайъгълния камък за градежа на най-новата ни история. След петвековно иго, върху свещените кости на хиляди свидни жертви, дали живота си за Отечеството, из пепелищата отново възкръсва България“, допълни водачът на листата.

Вяра Емилова бе категорична, че на този ден нямаме право да бъдем разединени и да се борим за друго, освен за България. „Защото “Съединението прави силата” не е клишето, което звучи често от трибуната, а завет, който с еднаква сила възвисява и поразява“, довърши тя.