Петър Димитров: Борисов е в пълна безизходица

"Има ли българин, който слагайки ръка на сърцето си да заяви, че за двете години от управлението на ГЕРБ нещо в страната се е променило към по-добро? Дълбоко се съмнявам, ако трябва все пак да бъде искрен към себе си

"Има ли българин, който слагайки ръка на сърцето си да заяви, че за двете години от управлението на ГЕРБ нещо в страната се е променило към по-добро? Дълбоко се съмнявам, ако трябва все пак да бъде искрен към себе си." Това заяви на среща със симпатизанти в Община Крушари  народният представител от Коалиция за България Петър Димитров.

 "Посочете ми поне една сфера, която да не е в плачевно състояние - здравеопазване, пенсии, заплати, перспектива за младите хора, условия за бизнес", посочи бившият министър на икономиката и енергетиката. По думите му некомпетентното управление на ГЕРБ е фалирало голяма част от малкия и средния бизнес, а останалата е притисната в ъгъла. "А това всъщност е гръбнакът на икономиката, източникът на приходи в хазната, работни места и доходи за хората. Дянков казва, че икономиката ни е стабилна - да стабилна е, защото е в стойка "партер" и по-зле от това няма накъде", заяви Петър Димитров.

"В тази ситуация Бойко Борисов е в пълна безизходица - и да се яви на президентските избори, и да не се яви, и да ги спечели, и да не ги спечели, винаги ще бъде губещ. Ако ги спечели - без него ГЕРБ умира, ако ги загуби - вървим към предсрочни избори, ако извади друг кандидат - почти сигурно ще загуби и резултатът отново ще е предсрочни парламентарни избори", посочи народният представител. "Най-мрачната перспектива е Бойко - президент, Дянков - премиер, което означава сигурна катастрофа за България, но съм сигурен, че българският народ, който някой смята за лош материал, е достатъчно мъдър, за да не допусне това", каза Петър Димитров.