БСП отбеляза 137 години от Съединението в Кюстендил

Сеп 06, 2022 КЮСТЕНДИЛ Новини БСП 0 882

06.09.2022 г.

Денят на Съединението е една от най-паметните дати в българската история, като с този акт и успешната му защита българите постигат първия етап от националното си обединение и ревизията на Берлинския договор.Пред паметника "Булаир" в Кюстендил венци и цветя положиха и сведоха глави в едноминутно мълчание водачът на листата на кандидат народните представители от “БСП за България” в 10-МИР-Кюстендил Бойко Клечков заедно с членове и симпатизанти на социалистите в областния град. 

"Чрез историческия акт на Съединението на Княжество България с Източна Румелия ние създаваме една съвременна България. На базата на единението и единството ние сме били силни, като държава и народ и това го доказват историческите факти. Затова трябва да уважаваме своята история и винаги се радвам, когато виждам хора от всякакви възрасти на тези паметни събития, които отбелязваме", каза Бойко Клечков. 

"Историята ни показва, че ако не се обединим и съединим , целите на българите няма да се получат.Този светъл празник и 137-те години, които отбелязваме от него ни дава пример какво е било и какво трябва да бъде в бъдеще, за да тръгнем всички в една посока и България да просперира от това", добави кандидат-депутатът от БСП адв. Йордан Тодоров.