Георги Свиленски: Служебното правителство се намесва грубо в изборите с лъжи и манипулации

Сеп 05, 2022 Новини БСП 0 944

Целта е да се постави БСП в зависимост на задкулисието, заподозря социалистът

„Служебното правителство води кампания на непрекъснато изнасяне непроверени, недоказани, манипулативни данни, които имат за цел уронване на авторитета на БСП и на нейните представители в редовното правителство, да се унижи БСП като партия, резултатът ѝ на тези избори да бъде намален и съответно БСП да бъде овладяна и поставена в зависимост на задкулисието срещу което се борим 6 години.” Това заяви Георги Свиленски от БСП на нарочна пресконференция в централата на партията.

„В последните дни се изнасят непрекъснато непроверени, недоказани, манипулативни и неверни данни. Лъгаха, че сме изнасяли оръжие за Украйна, че сме изнасяли пари от Кинтекс за Дубай. Самият служебен министър във вчерашния ден опроверга тези данни, като каза, че по време на нашето управление не е изнасяно оръжие за Украйна и  не са изнасяни пари в офшорки в Дубай”, обясни той.

 „Днес ще изпратим писмо до медиите, с което ви молим да не давате трибуна на такива неверни, манипулативни и недоказани данни, които уронват авторитета на която и да е политическа сила. Също така, изпращаме открито писмо до президента на Републиката, да не участват неговите служебни министри в кампанията по този начин”, каза Георги Свиленски.

Той подчерта, че тяхната единствена задача е да осигурят провеждането на честни и прозрачни избори и ги призова да помогнат на  наводнените хора, да  овладеят  бежанската криза, но да не се занимават с разпространяването на лъжи, манипулации и спекулации, които така или иначе се опровергават. 

„Ние не сме против проверките, напротив, ние сме за проверки и ревизия, така че всичко да е прозрачно и ясно пред българското общество. Ние сме против това да се правят лъжливи внушения и то в такъв предизборен период. Нека, като институциите направят проверките, ако има нещо нередно и в ущърб на обществото, да излязат и да го кажат. Но в период, в който ние сме ограничени медийно и не можем да се защитим, да се правят такива внушения, това  е груба намеса в изборите., добави членът на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов.