Александър Симов, БСП: Показахме, че когато влезем във властта, изпълняваме обещанията си

Сеп 03, 2022 Новини Избори 0 663

Това, което БСП започна в правителството, трябва да продължи, категоричен бе Велизар Енчев

“БСП показа нещо, което аз знаех, че е в състояние да покаже - когато влезем в управлението, ние започваме систематично да изпълняваме своите обещания пред нашите избиратели. С очите си видях как неща, които с колегите сме си ги мечтали, пишейки ги в предизборната платформа, има енергията да се осъществят. Моята лична амбиция е да покажем на хората, че има още какво да направим за тях.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” в Перник Александър Симов в ефира на БСТВ.

Политиката е това, което постигаш с действията, а не което хвърляш патетично с думи. “Възраждане” написаха много патетични декларации, от които не следва абсолютно нищо. Когато бяха изгонени руските дипломати, единственият човек, който излезе и предложи конкретни действия в тази криза беше Корнелия Нинова. Същото е и с участието ни в това правителство. Ако БСП я нямаше като фактор, оръжията за Украйна щяха да потекат като пълноводна река”, каза още Симов.

“Имал съм възможността да си говоря с обикновени енергетици за това кой проект в България би бил по-добър - да направим нов блок в АЕЦ “Колзодуй” или да направим АЕЦ “Белене”. Повече от тях, разсъждавайки не политически и не идеологизирано, ми казаха, че отдавна не сме във времето, в което можем да казваме “или, или”, а трябва да говорим “и, и”. Тогова войната още не беше започнала и нямахме тези енергийни проблеми. Само си представете колко по-различна щеше да бъде картината, ако първото правителство на ГЕРБ не беше закопало АЕЦ “Белене”. Тази централа вече трябваше да работи и да произвежда електричество, от което ние сега така се нуждаем”, коментира социалистът.

Той бе категоричен, че България е длъжна да възстанови преговорите с “Газпром”. 

“Газпром” до края на годината има редовен договор с България. Диалогът трябва да бъде възстановен на най-високо ниво, включително държавният глава да проведе разговор с Владимир Путин”, добави Велизар Енчев, кандидат за народен представител от листата на “БСП за България” във 23 МИР - София.

Той посочи, че в последните 17 години водещата му кауза е тази на хората от третата възраст. “В този парламент тя е особено важна, за да могат те да получат така заслужената индексация на пенсиите. А за да се случи, в този парламент трябва да преобладават социално мислещите политици. Това, което направи БСП в това правителство чрез своя социален министър и чрез своя вицепремиер, трябва да продължи. Интересът на всички пенсионери е бюлетина №28, защото само тази политическа сила направи това за тях, което никой не беше правил за последните 30 години”, категоричен бе Енчев.

Коментирайки проблемите на своя район, Александър Симов посочи, че влаковата линия между София и Перник трябва да бъде удвоена. Той обясни, че много често се случва, заради изчакване да премине влак, пътуването между двата града да бъде удължено с 25 минути. Социалистът подчерта, че това е проблем, с който са наясно пътуващите хора, но той е бил неглижиран през последните години.

“Перник само преди 2 години влезе в новините с жестока водна криза. Тя беше решена, благодарение на усилията на много хора, но водопроводната система в Перник трябва да бъде сменена изцяло”, каза още Симов, според който, макар да се намира в непосредствена близост до столицата, областта бива позабравена от държавата.

“БСП показа, че стои зад своите избиратели, съвестно и точно изпълнявайки всичко, което сме обещавали дълги години. Днес всички партии се опитва да си приписва идеите, които БСП осъществи. Това е гаранцията за качеството и тя идва през бюлетина №28”, каза в заключение Александър Симов.