Вяра Емилова: Благодарение на БСП бяха отделени 22 млрд. лв. за социални придобивки на хората

Сеп 01, 2022 Новини БСП в медиите 0 765

01.09.2022 г.

“Листите на БСП са много по-различни този път. Близо 40% от листите са млади хора. Около 35% са жени, до момента имахме много по-ниска граница на жените в листите. Също така със самочувствие можем да кажем, че има много нови лица, които за първи път ще участват в парламентарни избори. Те са професионалисти, успяли в различни сфери. Аз вярвам, че това наистина ще допринесе за по-добрия резултат на БСП.” Това заяви секретарят на Изпълнителното Бюро на БСП Вяра Емилова в предаването “Актуално от деня” по БСТВ.

Тя посочи също, че средната възраст на кандидат-депутатите на БСП е 45 год. “Това е тази среда на работещите хора, към които ние с нашата политика сме ориентирани. Това са младите хора на България, за които ние в изтеклите 7 месеца работихме активно с нашите мерки и законодателните промени, за да могат те да останат да живеят в България”, отбеляза Емилова.

Тя бе категорична, че колкото и други политически партии да се опитват да си приписват социалните мерки, за които левицата говори от години, това няма как да стане, защото всички български граждани знаят, че БСП е социалната партия на България.

“Тези мерки вече са реализирани - безплатни детски градини, вдигане на майчинството за втората година от 380 на 710 лв., семейното подоходно облагане за първо дете до 600 лв., за второ дете до 1200 лв., увеличени детски надбавки, стипендии за социално слаби семейства”, припомни Емилова.

Тя призова хората да съдят партиите по това, което са свършили, а не по това, което обещават. “Ние имаме самочувствието да застанем пред избирателите и да им кажем какво сме обещали и какво сме изпълнили”, добави Вяра Емилова. 

БСП настоява за 4 мерки в енергетиката, които, по думите на социалистката, ще помогнат за решаването на енергийната криза в България:

1. Да се продължат разговорите с “Газпром”.

2. Да се замрази цената на газа за битовите потребители.

3. Компенсациите за бизнеса за цената на тока да се приложат и за цената на газа.

4. Борба със спекулата с цените.

“Ако БСП не беше участвала в управлението, бюджетът няма да е толкова социален. 22 млрд. лв. са отделени само за социални придобивки на българските граждани. Нито едно правителство до момента не правила толкова много за тях”, каза още Вяра Емилова.