Веска Ненчева: Ще приветствам, ако МЗ реагира към проблемите на земеделието така, както към „жълтите“ новини

Авг 21, 2022 Новини БСП 0 609

Това написа в пост във фейсбук народният представител от БСП в три парламента и водач на листата на социалистите за Пловдив област на предстоящия вот Веска Ненчева

„В „жълти сайтове“ беше разпространено писание - лъжа с тенденциозно заглавие, в което съм наклеветена. Подминах злонамерената клевета с насмешка. Фабрикуването на „новини“ – лъжи, за съжаление стана ежедневие.

Изненада ме обаче това, че новото ръководство на Министерство на земеделието превърна светкавично в приоритет това да прави проверка на неясни „жълти“ новини, вместо да работи по приоритетни програми за българските производители. Заставам зад това – нека се направи коректна проверка и всичко да се изясни. Но с факти!“.

Ето и пълния текст на поста и в социалната мрежа:

В навечерието на поредната предизборна кампания се направи опит името ми да бъде въвлечено в институционални и партийни интриги.

Като народен представител в 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание на Република България винаги съм работила прозрачно и отговорно, без да нарушавам обществените и държавни интереси, и високата подкрепа от вас винаги го е доказвала. Правя тази категорична позиция и заради всички мои приятели, които ми вярват и ми дават доверието си на няколко поредни изборни вота, защото държат на това да ги представлявам справедливо.

По тази причина сега ще направя това, което съм правила винаги – да се обърна към вас, като застана с името и лицето си и кажа откровено:

В „жълти сайтове“ беше разпространено писание - лъжа с тенденциозно заглавие, в което съм наклеветена. Подминах злонамерената клевета с насмешка. Фабрикуването на „новини“ – лъжи, за съжаление стана ежедневие.

Изненада ме обаче това, че Министерство на земеделието превърна светкавично в приоритет това да прави проверка на неясни „жълти“ новини, вместо да работи по приоритетни програми за българските производители.

Заставам зад това – нека се направи коректна проверка и всичко да се изясни. Ще приветствам, ако МЗ оповести работата на „Напоителни системи“ - клон Марица по време на редовното правителство, като посочи какви са финансовите показатели спрямо предходните 5 години и как са се формирали през годините те, включително и перо „Горива“.

Искрено се надявам проверката да не е манипулирана, защото ще влезем в един дълъг режим на показване на конкретни данни и факти, които може да не са лицеприятни за някого, а и ще отнеме време. А може би това е целта?

Уважаеми „доброжелатели“!

Ясно е, че атаката е координирана спрямо мен, спрямо Българската социалистическа партия и работата на министрите от БСП, с цел дискредитирането ми като водач на 17 МИР Пловдив област и нанасяне на имиджови щети за БСП.

Но да кажа - никога не съм била привърженик на черния PR и вие „мои доброжелатели“ го знаете. Няма да го използвам и сега, не го умея!

Изборите ще минат и други ще дойдат. И нови водачи на листи ще има. Аз лично, с удоволствие ще предам щафетата на следващите след мен, също неопетнени хора. И гарантирам, че ще им обясня, че в тази работа, с която се нагърбват - най-пагубни са болните лични амбиции, арогантни комплекси и трупане на лична печалба и изгода за сметка на обществото.

Призовавам в следващите месеци всички да проявим здрав разум. Дестабилизацията на страната и на държавната система носи щети за всички, за Вас също. В този момент народът ни има нужда от мъдри и отговорни държавници. Ако смятате, че сте такива - не демонстрирайте противното.

В работата си народните представители и кандидатите за такива трябва да спазват морални и етични норми, с което да бъдат пример и мярка за хората.

Работата на служебното правителство е да подготви честен изборен процес и да не нагнетява напрежение в обществото с атаките си и реваншистки действия спрямо партиите.

Накрая – искам да благодаря на медиите, специално на местните – затова, че през каквито и кризи да минават обществото и държавата ни, те запазиха чиста средата си на посредник между политиците и гражданите.