Премиерът Борисов да изпълни поетите ангажименти към хората, преди да тръгне да бяга от поста

Май 04, 2011 Новини БСП 0 1181

  Все по- малка е вероятността Бойко Борисов да бъде избран за президент, ако се кандидатира на предстоящите избори      Бойко Борисов трябва внимателно да помисли каква ще е неговата политическа съдба, ако загуби президентските избори

 

Все по- малка е вероятността Бойко Борисов да бъде избран за президент, ако се кандидатира на предстоящите избори 

 

 

Бойко Борисов трябва внимателно да помисли каква ще е неговата политическа съдба, ако загуби президентските избори. Това заяви председателят на НС на БСП и на ПГКБ Сергей Станишев в коментара си за евентуалното кандидатиране на Борисов за президент на предстоящите избори. Лидерът на БСП изтъкна, че все по- малка е вероятността Борисов да бъде избран за президент. Станишев напомни за обещанията на премиера, които не е изпълнил. „Той пое сериозни ангажименти пред избирателите и обеща за три години да направи България средноевропейска държава. Обещаха седем фундаментални реформи", изтъкна председателят на ПГКБ. Според Станишев би било коректно Борисов да изпълни ангажиментите, които е поел като министър-председател и след това да говори за който си иска пост. Обратното би било бягство от тежестите на премиерския пост.

Лидерът на БСП напомни думите на премиера, че е много лесно да си министър-председател, защото има телефон с копчета, които се натискат  и министрите се задействат. След известно време пък Борисов каза, че толкова може. Според лидера на БСП евентуалната кандидатура на Борисов за президент само би потвърдила тъжното признание за възможностите на настоящия премиер. „Всички виждаме, че за съжаление нещата в страната отиват на зле - и икономически, и социално", отбеляза Станишев. Според него  друга причина ГЕРБ да издигнат евентуално кандидатурата на Бойко Борисов за президент е, че очевидно нямат достатъчно силни фигури. Лидерът на БСП отбеляза, че ако все пак кандидатурата стане факт, различните лобита в партията ще се избият и това ще бъде краят на партия ГЕРБ.