Гергана Алексова, БСП: Уволнена съм, защото съм пречка за връщане на модела ГЕРБ-ДПС в НКЖИ

Авг 04, 2022 Новини БСП в медиите 0 1533

04.08.2022 г.

„Моето подозрение е, че съм уволнена, защото съм пречка за връщане на модела ГЕРБ-ДПС в НКЖИ.”  Това заяви бившият заместник генерален директор на НКЖИ и член на БСП Гергана Алексова, уволнена от служебния кабинет, в предаването "Твоят ден" на Nova News.

Тя съзря манипулации в обвиненията към нея от генералния директор Златин Крумов и отхвърли твърдението, че е освободена заради некомпетентност, тъй като за това има отделен член в Кодекса на труда.

„Точните думи при уволнението ми бяха: „Аз много добре работя с теб. Нямам забележки към твоята работа, но така ми наредиха.” Това ми го каза генералният директор. Каза, че министърът му е наредил”, посочи Алексова.

Тя обясни, че е изпълнявала разпореждането на генералния директор Крумов, че трябва да се прекрати сделката за горивата с фирма „Теракорп”, която към момента е била доставчик на НКЖИ.

„Договорът с нея е сключен след борсова сделка на Софийска стокова борса, на 13 май е финализиран. Казвам го, защото на 12 май в 5 часа вечерта аз си подписах допълнителното споразумение за заместник генерален директор. Тоест към тази сделка с „Теракорп” аз нямам никакво касателство”, отговори тя на обвинението, че е оставила компанията без горива. 

„Това, което от медиите разбирам е, че моето освобождаване е заради прекратяването на този договор и е трябвало да ми бъдат предадени поздрави от Кирил Добрев. Не са ми предали поздрави от него. Дали е вярно, или не може би трябва да каже този, който е трябвало да ми предаде поздравите”, подчерта Гергана Алексова.

 „Аз съм уволнена не заради некомпетентност, за това има отделен член в Кодекса на труда, аз съм уволнена, защото бройката ръководител „международна дейност” е съкратена”, каза тя и подчерта, че ще обжалва освобождаването си.