Емилия Жилиева: БСП показа, че е най-мъдрата, убедителната, диалогичната и винаги с мисъл за хората

Корнелия Нинова, заедно с министрите и депутатите ни доказаха, че могат да мислят държавнически

„БСП е велика сила. Отново сме на нашата историческа поляна. 131 години организирано социалистическо движение, 131 години от Бузлуджанския учредителен конгрес, 131 години изпълнени с драматизъм, загуби, победи, но винаги с мисъл за хората и с вяра в лявото.“ С тези думи се обърна председателят на Общинския съвет в Лясковец и член на Националния съвет на БСП Емилия Жилиева към всички присъстващи на Бузлуджа.

„Днес тук сме няколко поколения, всяко със своите терзания и мечти. Нима не мечтаем да живеем в по-добро общество, с по-добри доходи и по-достойни старини. Успяхме да направим детските ясли безплатни, въпреки големия отпор на ГЕРБ“, каза още тя.

„Тук е нашето ръководство, министри и депутати, които със своята работа доказаха, че БСП има право да е в управлението на България. БСП се доказа като социален стожер на това управление“, посочи тя и допълни, че никой няма право и не може да каже обратното. „Нашето ръководство, нашият лидер Корнелия Нинова, заедно със своя екип, заедно с министрите и депутатите ни доказаха, че могат да мислят държавнически“, категорична е Емилия Жилиева.

От сцената на Бузлуджа тя се обърна към всички присъстващи с призив и те да започнат да мислят по този начин, защото само заедно и обединени, можем да продължим напред.

„Вие видяхте кой не иска да има ред в тази държава. Знаем вече новата коалиция на хаоса – ГЕРБ, ДПС, “Възраждане“ и “Има такъв народ“. Няма да позволим да чакаме някой да се разпорежда с живота ни, взимаме се в ръце и започваме да работим“ заяви Емилия Жилиева. По думите ѝ БСП е единствената партия, която мисли обикновените хора. „В това управление БСП показа, че е най-мъдрата, най-убедителната, най-диалогичната и винаги с мисъл за хората“, заключи тя.