Филип Попов: "Възраждане" заедно с ГЕРБ, ДПС и ИТН хвърлиха държавата в хаос

Юли 29, 2022 Новини БСП в медиите 0 583

29.07.2022 г.

"Доста приказки се изговориха от "Възраждане", които определено нямат нищо общо с реалността, тезите им са ясни. Видяхме ги какво могат - заедно с ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" свалиха този кабинет и хвърлиха държавата в хаос." Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България” Филип Попов в ефира на Nova News.

"Президентът беше издигнат и подкрепен именно от БСП, лично от председателя на партията. За съжаление обаче след неговия избор се видя, че тезисите му до голяма степен се припокриват с тези на Бойко Борисов. И цялото му действие до този момент показа едно присъединяване към новосформираната коалицията в Народното събрание, а последните консултации по-скоро бяха проформа", добави Попов за президента Радев и изрази съмнение, че той отново ще включи кадри на БСП в служебния кабинет, но без да се допита до столетницата, което е най-малкото некоректно.

По думите му социалистите са показали, че са отговорни и се борят срещу корупцията. "Ние искаме да изведем България от кризата, в която се намира и част от това е прокарването на социалния бюджет, в който има 23 милиарда лева за социални разходи. Това е прецедент за България и като цяло оценките за нашите министри са категорично положителни.", обобщи народният представител за приоритетите на социалистическата партия.

"Не успяхме да гласуваме промяната в изборния кодекс, която даваше възможност да се гласува смесено - на машина или с хартиена бюлетина. В последните избори ние проведохме широка разяснителна кампания за машинното гласуване, но за съжаление една част от хората изпитваха страх и не излязоха да гласуват", категоричен бе Филип Попов относно предложението на левицата за смесено гласуване.

Социалистът заяви, че основната цел на БСП в предстоящата кампания ще бъде да стигнат до всеки един български гражданин, за да обяснят какво действително са направили за хората по време на управлението през последните няколко месеца. "Успяхме да изведем България от кризата до този момент, но за съжаление нямаме тази възможност да преминем през най-тежките изпитания в идващите месеци", допълни той.

В заключение Филип Попов каза, че с изключение на БСП всички останали партии и най-вече ИТН са показали, че нямат отговорност и държавническо поведение. "Заключение на всички експерти е, че България в настоящата ситуация на кризи има много по-добри икономически показатели от времето на Бойко Борисов", завърши той.