Проф. Румен Гечев: БСП изигра социална роля в управлението

Юли 29, 2022 Новини БСП в медиите 0 638

29.07.2022 г.

"Българската общественост повече се интересува от това какво предстои и как ще посрещне есенно-зимния сезон, а не от вътрешнопартийни проблеми и отношения на президентската институция с другите партии. Това, което ще стане зависи от изборите и трябва на тях българските избиратели да са по-внимателни и очевидно е допусната грешка щом до парламента са допуснати партии, които за четвърти път изиграха деструктивна роля." “Това заяви народният представител от "БСП за България" проф. Румен Гечев в ефира на Euro News и подчерта, че очевидно задачата на ИТН от началото до края е била точно тази.

По думите му доброто до момента е, че България не само не е изпаднала в икономическа криза, но е продължила да се движи с един много добър растеж в условията на големите кризи. "Не допуснахме и снижаване на жизнения стандарт на българина", добави проф. Гечев.

"Ефективността ни е впечатляваща, тъй като само с 26 депутата успяхме да преобърнем системата за подпомагане на младите семейства, безплатни детски градини и ясли, безплатни учебници от 1 до 12 клас и в същото време най-после да преобърнем в стъпка на справедливост пенсионната система в България", категоричен бе социалистът за постиженията на левицата в управлението на България.

Гечев коментира критиките на Радев за състоянието на енергетиката и заяви, че президента е пропуснал да каже, че този казус е въпреки усилията на Българската социалистическа партия. "Защото ние категорично заявихме, че сме против прекъсването на отношенията с "Газпром", след като самата ЕК никога не е прекъсвала тези доставки с руската страна. И нашите претенции към президентството са, че г-н Радев трябваше да каже кой носи вина, защото ако енергийния министър е от ИТН няма как вината да се прехвърля върху нас", обобщи той за приоритетите на БСП по отношение на газовите доставки.

В заключение народният представител от левицата каза, че социалистите са готови за избори и ще препотвърдят основните си цели. "В тази коалиция БСП беше партията, която направи всичко възможно да се поддържа баланс и разум, и това сработи. Беше логично и ние очаквахме да получим третия мандат. Всъщност президента трябваше да избере между БСП и ДБ. И освен това с времето ние показахме, че в значителна степен по-добре бихме се справили с този въпрос, но истината е, че който и да беше взел мандата при този троянски кон ИТН нямаше никакъв шанс", завърши проф. Гечев.