Корнелия Нинова: Не знаем как ще оцелеят хората зимата, а тръгнали да купуват нови самолети

Юли 28, 2022 Новини БСП 0 1696

Това заяви на брифинг в Министерски съвет Корнелия Нинова, след като 4-те министри на БСП напуснаха заседанието заради закупуване на самолети F-16

Днес, тук се говори за закупуването на нови  8 броя самолети F-16. Не желаем да участваме в дискусия на вземане на такова решение. Смятаме, че в  момента народът се нуждае от тези пари, за да оцелее през зимата и да преведем България през кризата. В този момент най-малко е необходимо България да прави инвестиционен разход за оръжия.

Още по време на заседанието заявихме, че го напускаме. Намираме, че този разговор и решение сега е вредно за България. Намираме се в няколко кризи- икономическа, социална. Липса на визия какво ще се случи в следващите месеци и как ще се развият икономическите, социалните и енергийните въпроси в Европа и България. Смятаме, че да се обсъжда в момента нов инвестиционен разход в какъвто и да е размер за нови 8 броя F16, за нас поне е абсолютно недопустимо. Затова всички министри на БСП напуснахме заседанието на Министерски съвет и няма да участваме повече в него.