Вяра Емилова: БСП работи за интересите на държавата, а не за задкулисието

Юли 27, 2022 Новини БСП в медиите 0 607

27.07.2022 г.

„В залата днес видяхме поредната грозна лъжа, която се разигра от ГЕРБ, заедно патерицата им „Има такъв народ“, които обещаваха едно, а както видяхме за пореден път излъгаха българския народ. Те казаха, че искат да разграждат модела ГЕРБ, а всъщност при всяко едно гласуване бяха в синхрон с ГЕРБ и ДПС. И разбира се „Възраждане“ отново подкрепиха ГЕРБ и това се случи, след като БСП предложи сериозна управленска и законодателна програма. Като коректен коалиционен партньор ние я бяхме съгласували с ПП и ДБ, а също така и с „Има такъв народ“, които направиха много предложения и повечето от тях бяха приети.“ Това заяви секретарят на БСП и на парламентарната група на "БСП за България" Вяра Емилова в ефира на БСТВ.

„Според решението на Националния съвет и след като не намерихме необходимата подкрепа, утре връщаме мандата. Ние излязохме с достойнство от тази ситуация, защото сложихме на преден план управлението на държавата, а не задкулисието и личните интереси. БСП е партията, която искаше и работи за това да се разгради модела на ГЕРБ“, категорична бе Емилова за поведението на левицата.

По думите й следва една много тежка зима, както и това България отново да бъде тласната към спирала от избори. „Българските граждани искаха промяна, но статуквото и мафията все още имат своите пипала“, каза още секретарят на парламентарната група на „БСП за България“.

„Нека хората не забравят коя партия какво направи за тях в този парламент и да не се подлъгват по голи обещания. Ние имаме своята програма и това, което вчера обсъдихме на Националния съвет е, че част от политиките, които са заложени в настоящата управленска програма ще намерят място и в нашата предизборна платформа. Освен това ще продължим да защитаваме и политиките в социалната сфера, доходите, икономиката“, обобщи Вяра Емилова политиките и приоритетите на Българската социалистическа партия и подчерта, че в момента ги няма средствата по Плана за възстановяване, тъй като не са направени необходимите законодателни реформи, за които от левицата са настоявали.

„Сега предстои много тежка зима – енергийна криза, войната все още не е приключила и още редица други кризи и проблеми. Беше необходимо да имаме работещ парламент с ясна програма, която да стабилизира държавата“, заяви тя по отношение на актуалната политическа обстановка и изрази надежда, че в предстоящия парламент ще има повече народни представители, които да създадат стабилно мнозинство.

В заключение Вяра Емилова определи събора на Бузлуджа като най-хубавото събитие на БСП, уникално и единствено по рода си. „Това идва и от там, че ние сме партия с кауза и идея, и ще отпразнуваме своята 131 годишнина. Честванията започват още от петък, а в събота, когато е основната част очакваме специалното обръщение на Корнелия Нинова“, завърши тя.