Борислав Гуцанов: ГЕРБ и ДПС дърпат конците на "Възраждане" и ИТН

Юли 27, 2022 Новини БСП в медиите 0 936

27.07.2022 г.

"Всяка една сериозна политическа партия трябва да направи всички възможни опити за сформиране на кабинет, за да могат българските граждани да видят, че това, което е зависело от нас, сме го направили. Конституцията е пределно ясна защо третия мандат се връчва по този начин и защо в него няма срокове." Това заяви организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов в ефира на Nova News.

"Няма някой, който да не е видял това, че в Народното събрание се сформира мнозинство, за което е пределно ясно, че не иска да бъдат решени проблемите с корупцията и се дърпат конците на "Възраждане" от ДПС, а на ИТН от ГЕРБ", категоричен бе организационният секретар на социалистическата партия.

Гуцанов е категоричен, че в БСП са направили всички възможни усилия. "Факт е и това, че днес внесохме тази законодателна програма със 78 закона, която беше одобрена от ПП и подкрепена от колегите в ДБ, както и съгласувана и подкрепена от "Има такъв народ" преди да се случат разногласията между тях и ДБ", обобщи той за актуалната политическа ситуация.

"Много е странно как анализаторите коментират някои неща. Когато БСП предложихме да има мораториум върху цената на тока, всички ни атакуваха и твърдяха, че това са безумия. Но благодарение именно на това нещо, хората успяха да си платят електричеството. Ние бяхме тези, които искахме да наложим таван на цените. Тогава ни упрекнаха, но в последствие се видя, че европейските държави ги приложиха и сега започнаха да говорят от други политически партии да се направи таван на цените", заяви социалистът за някои от предложенията на БСП, които във времето са се доказали като правилните.

Диалогът според Гуцанов е ключовата дума в такъв момент. "Насрочването на предсрочните избори след връщането на мандата вече е в ръцете на президента. Преборването на безобразната корупция в страната е от ключово значение за нас. Видя се, че в това НС няма необходимите 121 гласа да бъде гласувано КОНПИ, а справедливостта е от ключово значение за всеки един български гражданин", завърши той.