Атанас Зафиров посети щаба на Стабилизиращите сили в Косово

Юли 26, 2022 Новини БСП 0 882

Атанас Зафиров и Филип Попов се срещнаха с българския контингент в мисията

Заместник-председателят на БСП и председател на комисията по отбрана и сигурност Атанас Зафиров, заместник-председателят на парламентарната група на левицата и член на Комисията за контрол над службите за сигурност Филип Попов и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Косово Христо Гуджев, бяха на посещение в щаба на Стабилизиращите сили в Косово.

Официалната делегация бе посрещната от командира на КФОР генерал- майор Ференц Каяри и от Националния командир на контингента подполковник Коста Делев.

Генерал-майор Каяри изрази своята благодарност и даде висока оценка на постигнатото от българския военен контингент в операцията. 

Атанас Зафиров подчерта, че ще продължи подкрепата и подпомагането на мисията на Стабилизиращите сили в Косово.

Работното посещение продължи със среща на официалните лица с българските военнослужещи. Председателят на комисията по отбрана и сигурност Атанас Зафиров изказа своята благодарност към личният състав и изтъкна, че за високият професионализъм на българските военнослужещи свидетелстват споделените високи оценки от командира на КФОР. 

Подполковник Делев запозна българската делегация с историята на участието на българските контингенти в състава на КФОР, състава и структурата на настоящия контингент и изпълняваните задачи.